iori

Ülkelerden Çok Farklı Nefis Makarna Tarifleri

İtalya'dan Kore'ye, Meksika'dan Almanya'ya birbirinden lezzetli makarna tariflerini sizler için sunuyoruz. İşte, yeni tatlar keşfetmek isteyenler için farklı ülkelerden 12 nefis ma

İtalya'dan Kore'ye, Meksika'dan Almanya'ya birbirinden lezzetli makarna tariflerini sizler için sunuyoruz. İşte, yeni tatlar keşfetmek isteyenler için farklı ülkelerden 12 nefis makarna tarifi:

Makarna denildiğinde ilk aklımıza gelen yer elbette İtalya.. Ancak diğer ülkelerin de kendine has makarna çeşitleri olduğunu unutmamamız gerekiyor. Kısa sürede hazırlanması ve soslarla zenginleştirilmesiyle bilinen makarna tariflerine, bu kez daha yakından bakıyoruz. Almanya, Meksika, Japonya gibi farklı ülkelere konuk oluyor, makarnanın dünya çapında sevilen versiyonlarını tek tek inceliyoruz. İşte, yeni tatlar keşfetmek isteyenler için, farklı ülkelerden makarna tarifleri:

Arabiata Soslu Makarna

Listemize, makarna denildiğinde ilk akla gelen yerle giriş yapıyoruz. İtalyan mutfağında çok sevilen arabiata soslu makarna, acı severlerin favorisidir. Arabiata sosu için, domates, sarımsak, toz biber ve chili biberi kullanılır.

Chow Mein

Tavuk göğsü, lahana ve havuç ile hazırlanan chow mein, Çin mutfağının vazgeçilmezidir. Çin noodle'ı olarak da bilinen bu makarna, soya sosu ve farklı sebzelerle zenginleştirilir.

Fırında Erişteli Ispanak

Sırada Türk mutfağından nefis bir tarif var.. Fırında erişteli ıspanak, beyaz peynir ve erişte karışımıyla hazırlanan nefis bir makarna türüdür. Fırında pişirildikten sonra kaşar peyniri ile birlikte servis edilir.

Paylaş