iori

Etli Arpa Şehriye Pilavı

4-6 kişilik

Hazırlama:10 Dakika

Pişirme:30 Dakika

 

Malzemeler

1 yeşil biber

1 soğan

2 su bardağı Aşk arpa şehriye

4 su bardağı su

400 gr kuşbaşı et

1 tatlı kaşığı tuz

yarım çay kaşığı karabiber

2-3 yemek kaşığı sıvıyağ (şehriyeleri kavurmak için)

2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (pilav için)

1 yemek kaşığı salça

 

Hazırlanışı

Öncelikle düdüklü tencereye aldığımız yaklaşık 400 gram kuşbaşı etin üzerine biraz geçecek kadar su ekleyelim. Yaklaşık 10 dakika etleri haşlayalım.

Etiniz pişerken diğer yandan da 1 adet soğanı yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayalım.

Soğanı bir kenara aldıktan sonra yıkayıp içini temizlediğimiz 1 adet yeşil biberi de küçük küçük doğrayalım.

Sebzelerimiz hazır. Şimdi uygun bir tavaya 2- 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alalım.

Üzerine 2 su bardağı Aşk arpa şehriye ilave ederek rengi dönünceye kadar karıştırarak kavuralım.

Şehriyeyi ocaktan alarak düdüklü tenceremizin kapağını açalım.

Etleri bir kaba alarak pilavımızı hazırlamaya geçebiliriz.

Pilav tenceresine 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alalım.

Üzerine doğradığımız soğan ve yeşil biberi ilave ederek güzelce kavuralım.

Kısık ateşte sürekli karıştırarak kavuralım.

Rengi döndükten sonra soğanların üzerine pişirdiğimiz etleri ekleyerek kavurmaya devam edelim.

Birkaç dakika da etleri çevirdikten sonra 1 yemek kaşığı kadar domates salçası ekleyelim ve karıştıralım.

Son olarak kavurduğumuz şehriyeleri de ekleyelim ve yine bir iki dakika karıştırarak kavuralım.

3-4 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberi ilave ederek karıştıralım.

Ardından tencerenin kapağını kapatalım ve kaynayıncaya kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pilavımızı pişirelim.

Pilav suyunu tamamen çektikten sonra ocağın altını kapatalım ve pilavın üzerine kağıt havlu örterek 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.

Güzelce dinlenen etli şehriye pilavı servise hazır. Nazikçe karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.

Paylaş