Makarna, durum buğdayı ve suyun birleşip istenilen biçimi aldıktan sonra kuruma sürecine tabi tutularak oluşturulan yarı hazır bir yiyecektir.
Makarna, uzun süre saklanabilen, çeşitliliği bol, lezzetli, besleyici, hazırlaması kolay ve ekonomik bir gıda türüdür ve bu nedenle yaygın bir şekilde tüketilmektedir. Spagetti, çok çeşitli besin öğeleri içerir.
Spagetti, düşük enerji değeri ve yağ oranına sahip olduğundan kilo artışına neden olmaz. Bu, karmaşık bir karbonhidrat kaynağıdır. Glisemik indeks, bir gıdanın tüketildikten sonra kan şekerini ne kadar hızlı yükselteceğini gösteren bir ölçüdür. Spagetti, glisemik indeksi %55'in altında olan bir gıda maddesidir, bu da onun kan şekerini hızla yükseltmediği anlamına gelir. Bu nedenle, vücutta kilo artışına neden olmaz.
İçeriği | Durum Buğdayı İrmiği |
---|---|
Pişirme Süresi | 7-9 dk. |
Saklama Koşulları | Güneş ışığından uzak, kuru, serin, kokusuz ortam |
Raf Ömrü | Üretim tarihinden itibaren 2 yıl |
Gramaj | 500 gr. |
İç Ambalaj Barkodu | -- |
Koli İçi Adedi | 20 Adet |
Koli Tipi | Mukavva Kutu |
Koli Barkodu | -- |
-
Enerji | Protein | Karbonhidrat | Yağ | Lif | Tuz |
---|---|---|---|---|---|
357 Kcal Kj. | 10,7g (min) | 73,3g Gr. | 1,7g Gr. | 2,9g Gr. | 0,004g Gr. |