Makarna, durum buğdayı irmiği ile suyun karıştırılması ve istenilen şekil verildikten sonra kurutulması sonucunda elde edilen yarı hazır gıda maddesidir.
Makarna, uzun süre muhafaza edilebilen, çeşidi bol, lezzetli, besleyici, kolay hazırlanabilen ve ekonomik gıdadır. Bu yüzden tüketimi çok yaygındır. Makarna, çok çeşitli besin öğelerine sahiptir.
Makarnanın enerji değeri ve yağ oranı düşük olduğu için kilo yapmaz. Kompleks bir karbonhidrattır. Glisemik indeks, gıdanın tüketildikten sonra, kan şekeri seviyesini (kandaki [GI] glikoz seviyesi) ne kadar çabuk arttıracağını belirten bir ölçümdür. Makarnanın, glisemik indeksi %55’in altındadır. Bu sayede vücutta kilo yapmaz.
İçeriği | Durum Buğdayı İrmiği |
---|---|
Pişirme Süresi | 7-9 dk. |
Saklama Koşulları | Güneş ışığından uzak, kuru, serin, kokusuz ortam |
Raf Ömrü | Üretim tarihinden itibaren 2 yıl |
Gramaj | 500 gr. |
İç Ambalaj Barkodu | -- |
Koli İçi Adedi | 20 Adet |
Koli Tipi | Mukavva Kutu |
Koli Barkodu | -- |
Enerji | Protein | Karbonhidrat | Yağ | Lif | Tuz |
---|---|---|---|---|---|
357 Kcal Kj. | 10,7g (min) | 73,3g Gr. | 1,7g Gr. | 2,9g Gr. | 0,004g Gr. |