iori

Lamas Limonlu Tantuni Makarna

Mersin'in vazgeçilmez lezzeti tantuniyi, kendine hayran bırakan Erdemli Lamas Limonu ve makarna ile buluşturuyoruz. Bugün sizler için Lamas Limonlu Tantuni Makarna tarifini hazırla

Lamas Limonlu Tantuni Makarna

Mersin'in vazgeçilmez lezzeti tantuniyi, kendine hayran bırakan Erdemli Lamas Limonu ve makarna ile buluşturuyoruz. Bugün sizler için Lamas Limonlu Tantuni Makarna tarifini hazırladık.

Malzemeler:

  • 1 adet Erdemli Lamas Limonu
  • 350 gram dana antrikot
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı:

  1. Tarife, yarım yüksük makarnayı haşlayarak başlayın. Haşlama suyuna 1 çay kaşığı tuz eklemeyi unutmayın.
  2. Yaklaşık 350 gram dana antrikotu küçük küpler halinde doğrayın, ayrı bir tahta kullanarak çapraz bulaşma önleyin.
  3. Etleri bir tabağa alın, üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, bir tutam tuz ve bir tutam karabiber ekleyin, karıştırın.
  4. Bir tavayı ısıtın, etleri tavaya alın ve yaklaşık 2-3 dakika kadar pişirin.
  5. Etleri karıştırarak pişirirken, 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  6. Üzerine 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  7. Etler piştiğinde altını kapatın. 1 adet soğanı piyazlık doğrayın.
  8. Doğradığınız soğanları bir kaseye alın.
  9. Yarım demet maydanozu incecik kıyın ve kaseye ekleyin.
  10. 1 çay kaşığı sumak, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyin.
  11. Malzemeleri iyice karıştırın.
  12. 1 adet domatesi piyazlık doğrayın.
  13. Doğradığınız domatesleri ayrı bir kaba alın.
  14. Makarnalar yaklaşık olarak 8-9 dakika haşlanıncaya kadar kaynatın, sonra süzün.
  15. Tavanın altını tekrar açın, makarnaları tavaya ekleyin ve güzelce karıştırın.
  16. Tantuni makarnayı servis tabağına alın. Üzerine sumaklı soğan karışımını ve dilimlenmiş domatesleri ekleyin. Son olarak, 1 adet Lamas limonunu tantuni makarnanın üzerine sıkın. Lamas Limonlu Tantuni Makarna hazır. Şimdiden afiyet olsun!
Paylaş